Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman CEO Erik Voorhees Bitcoin Boğası İçin Tarih Verdi: Yaza Kadar 2,5x Yükseliş!

Kripto para borsası ShapeShift kurucusu ve CEO’su Erik Voorhees, önümüzdeki yaz aylarında bir yükselişin başlayabileceğini fakat bunun makroekonomik koşullarla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti.

Erik Voorhees 2 Ocak tarihinde Bankless ile yaptığı bir röportaj sırasında, iyimser bir yaklaşım sergileyerek Bitcoin fiyatındaki potansiyel toparlanma konusunda fikirlerini dile getirdi. Bir sonraki boğa koşusunun başlamak için 10 yıl beklemeyeceğini ifade eden Voorhees, Bitcoin’in 2023 yılının yaz aylarına  kadar “40 bin dolar gibi” bir rakama ulaşması durumunda “şaşırmayacağını” belirtti. Tahmininin gerçekleşmesi durumunda bunun mevcut fiyattan yaklaşık %140’lık bir yükseliş anlamına geldiğini ve harika bir kazanç olduğunu söyleyen Voorhees, boğa koşusunun ise “6 ay ila 3 yıl” içerisinde gerçekleşmesini bekliyor.

Boğa yada ayı piyasası fark etmeksizin sektörün “şu anda bir devrimin ortasında” olduğunu düşünen Voorhees, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Boğa piyasasının gerçekleşmesi 10 yıl sürerse, muhtemelen her şey başarısız olmuştur. Bu yüzden bu şekilde sınırlamaktan mutluyum. Önümüzdeki altı ay ile üç yıl arasında bir zaman olduğunu tahmin ediyorum. Bence insanların zihinlerinin değişmeye başlaması ve spekülatif döngülerin geri dönmesi genellikle bu kadar zaman alıyor.

Voorhees, önümüzdeki aylarda başlayabileceğini söylediği fiyat artışının gerçekleşmesi için makroekonomik koşulların iyileşmesi ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) muhtemelen daha az şahin bir duruşa dönmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun makro ortamla da çok ilgisi var. Faiz oranları yüksek tutulduğu ve parasal koşullar daha sıkı olduğu sürece, bu bir ters rüzgar olacaktır. Bu durum 2023’ün başlarından ortalarına doğru değişmeye başlayacak. Yani Bitcoin yaza kadar 40.000 dolar gibi bir seviyede olursa hiç şaşırmam.

Öte yandan 2022 yılından çıkarılacak en büyük derslerden birinin, yatırımcıların dijital varlıklarını kendi kendine muhafaza etmesinin önemi olduğuna değinen CEO, merkezi borsalara olan güvenin bu yıl içerisinde ciddi şekilde sarsıldığının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!