Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon’dan Yeni Hard Fork Önerisi: İki Kritik Değişikliğe Odaklanıldı

En popüler Ethereum (ETH) ölçeklendirme platformlarından biri olan Polygon (MATIC), ağ üzerinde önemli değişiklikleri içeren hard fork’u topluluk onayına sundu. 

Polygon geliştiricileri ağ yoğunluğu sırasında artan işlem ücretlerini kontrol altına almak ve doğrulayıcılar üzerindeki güvenlik önlemlerini artırmak için yeni bir hard fork’a hazırlanıyor. Topluluk onayına sunulan hard fork kabul edilmesi durumunda, 17 Ocak tarihinde hayata geçecek.

Polygon’un yeni hard forku’ndaki ilk değişiklik, işlem ücretlerinin nasıl belirlendiğine ilişkin bir ayarlamayı içeriyor. Polygon bu güncellemeyle, ağ üzerinde çok fazla faaliyet olduğunda ortaya çıkan işlem fiyatlarındaki ani artışları azaltmayı amaçlıyor. Bir geliştirici konu hakkında verdiği demeçte ani işlem artışlarını yumuşatmayı planladıklarını şu ifadelerle açıkladı:

Yoğun talep sırasında gaz yine de artacak olsa da, Ethereum gaz dinamiklerinin şu anda çalışma şekliyle daha uyumlu olacak. Amaç, ani artışları yumuşatmak ve zincirle etkileşime girerken daha sorunsuz bir deneyim sağlamaktır.

Güncellemenin ikinci parçası olarak Polygon, nispeten sık yeniden düzenleme (reorganization) sorununu ele almayı amaçlıyor. Bu güncelleme ile birlikte başarılı işlemleri doğrulamak üzere bir bloğu sonlandırmak için gereken süreyi azaltmak isteyen ekip, blok sürelerinde değişikliğe gidecek.

Planlanan yeni tasarımda, Polygon’un “sprint uzunluğunun64 bloktan 16 bloğa düşürülmesi yer alıyor. Bu sayede 128 saniyelik blok üretim süresi 32 saniyeye düşecek ve bir blok üreticisi çok daha kısa bir süre içinde blok üretebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!