Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkezli Borsa Bir Kez Daha İşten Çıkarma Yaptı

Kripto para borsası Crypto.com sektörde devam eden olumsuz koşullar nedeniyle maliyetleri düşürmek için personelinin %20’sinin işine son verdi.

Crypto.com 13 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, borsanın CEO’su Kris Marszalek’in çalışanlara gönderdiği bilgilendirme mesajından bazı ayrıntılara yer verdi. Paylaşılan gönderiye göre şirket, 2022 yılı içerisinde yaşanan olumsuzluklara karşı pozisyon almak için geçtiğimiz temmuz ayında birçok önlem aldı ancak değişen koşullar altında önlemlerini tekrar gözden geçirmek zorunda kaldı. Crypto.com’un aldığı yeni önlem ise personelinin %20’sinin şirketle ilişiğini kesmek oldu.

Açıklamada, işten çıkarma kararının performansla bir ilgisi olmadığı ve bu karardan etkilenen çalışanlara konu hakkında bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Şirket bu kararı alırken oldukça zorlandığını ancak Crypto.com’un devamlılığı için bu kararın verilmesi gerektiğini öne sürdü. Crypto.com yeni önlemlerin alınması hakkında ise şu ifadelerde bulundu:

2022 yılının başında inanılmaz bir potansiyel ve ivmeyle faaliyetlerimizi büyüttük ancak bu hızla gerileyen küresel piyasalar nedeniyle tersine dönmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz temmuz ayında aldığımız önlemlerin, bizi içinde bulunduğumuz makro ekonomik gerilemeyi atlatmamızı sağlaması gerekiyordu. Ancak FTX’in kripto para sektörüne dair güveni bu kadar güçlü bir şekilde sarsacak bir skandala imza atacağını tahmin edemedik. Bu nedenle şu an finansal ihtiyata her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Kripto para sektöründe süregelen ayı piyasası nedeniyle geçmişte de de aralarında Crypto.com’un bulunduğu birçok şirket iş gücünde kesintiye gitmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!