Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, BlockFi, Crypto.com ve Birçok Kripto Firması Küçülmeye Gidiyor

Bitcoin’in düşüşüyle birlikte kripto para firmaları da birer birer sıkıntıya girdiklerini açıklıyor. 

14 Haziran tarihinde Coinbase’in yapmış olduğu açıklamada, personel sayılarını %18 oranında azaltacağını belirtti. Daha sonradan Twitter üzerinden paylaşım yapan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, son iki yılda oldukça büyüdüklerini belirtirken maliyetlere dikkat etme sebebiyle böyle bir karar açıkladı.

Yaklaşık 10 gün önce yapılan açıklamada, Coinbase, bir yıllık periyotta 1700 çalışan sayısını yaklaşık 5000’e çıkardıklarını belirtmişti. Bu çalışan maliyetinin çok yüksek olduğunu belirten kripto para borsası, işe alımları durdurduğu süreyi uzattığını ve kabul edilen iş tekliflerini iptal edeceğini duyurmuştu.

Diğer bir kripto firması BlockFi, çalışan sayısını %20 azaltacağını açıklarken Los Angelas’ta bir stadyuma sponsor olarak gündeme gelen Crypto.com 260 kişiyi işten çıkaracağını söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda ticaret platformları Gemini ve Robinhood da çalışan sayılarını azaltacaklarını açıklamıştı.

Ancak  11 Haziran Cumartesi günü katıldığı Consensus 2022 Konferansı‘nda konuşmalarda bulunan Binance CEO’su CZ, Binance‘in spor salonlarının isim haklarını almaktan ya da Super Bowl reklamları gibi büyük promosyon harcamalarından kaçındığını ve tutumlu davrandığını dile getirdi ve işe alımları genişlettiklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!