Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bitcoin Yatırımcılarının Yüzde 61’i, Bitcoin Kayıpları Hakkında Vergi İndiriminden Yararlanabilir

Credit Karma tarafından hazırlanan bir araştırmaya göre, kripto para piyasasından çıkmak isteyen ABD’li Bitcoin yatırımcıları 1.7 milyar dolar kayıp yaşadı. Çıkış yapmayanların kaybının ise 5.7 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilmekte.

Credit Karma yöneticisi Jagjit Chwla, birçok Amerikan vatandaşının yaşadıkları kayıp sebebiyle vergi indirimine başvurabileceğini ancak bunu bilmediğini ifade etti:

”Bitcoin’lerini zarardayken satanlar bile vergi indirimine başvurabilir ve anketimizi yapmadan önce Bitcoin yüzünden para kaybeden katılımcıların %61’inin, Bitcoin zararı için vergi indirimi talep edebileceklerini bilmediğini keşfettik.”

Kripto para kaynaklı kayıp yaşayan bir ABD vatandaşı, 3.000 dolara kadar indirim talep edebilmekte. Birçok Bitcoin yatırımcısı ve traderı, Bitcoin’in vergi doğuran bir olay olduğunun farkında değil. Yine de, birçok insan rapor edilmemiş ek gelirin kötü sonuçlar doğurabileceğinin farkında olsa da, insanlar hala beklenmedik gider belirtmenin değerli sonuçlar doğurabileceğini bilmiyor.

2018 yılında kripto para piyasasının %90 civarında düşüş yaşadığı göz önüne alınacak olursa, bu gerçekten de önemli bir detay. Bu olayı yaymak ve kullanıcıların zararlarını azaltmak için kurulan platformlar bile mevcut. TaxToken isimli startup, yatırımcıların ve traderların vergi işlemlerini otomatik olarak halletmekte. Blockchain teknolojisi ve yapay zeka kullanan platform, kripto paralarla ilgili vergi beyan sürecini otomatik olarak hallediyor ve hiçbir hata olmadan kolay bir şekilde kullanıcılara hizmet veriyor.

TaxToken kurucu ortağı Nathan Nichols da konu hakkında şunları ifade etti:

”TaxToken, kripto para vergisini beyan etmenin zor olmaması prensibi üzerine kuruldu.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment