Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başbakanı: Ayı Piyasası Kripto Paraları Gömmek İçin Bir Sebep Değil!

2018 yılı birçok kripto para birimi için belki de tarihlerinin en büyük düşüşlerinden birisi ile anılacak. 2017 yılının Aralık ayı ile zirve yapan kripto para piyasası,daha sonra stabil olarak değer kaybetti ve 2018 yılında ayı piyasasını bütün yatırımcılara hissettirdi.

Rus haber kaynağı TASS‘ın aktardığına göre ise, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, yaşanan ayı piyasasının kripto para birimleri gömmek için bir sebep olmadığını vurguladı. Medvedev,  yaptığı konuşmasında kripto para piyasasının mevcut durumunun şu sıralar dünyanın merakla izlediği temel konulardan birisi olduğunu ve bunun yanı sıra geleneksel piyasalardaki değişimin, yerel ekonomiyi koruma politikalarının, sosyal eşitsizliğin ve küresel dijital değişimin hızının ve kapsamının da bunlardan birkaç tanesi olduğunu aktardı.

Rusya Başbakanı ve eski  Rusya Devlet Başkan Medvedev, halka özellikle kripto para piyasasının durumunu yakından izlemeleri gerektiğini hatırlattı. Geçtiğimiz yıl yaşanan olağanüstü volatiliteye vurgu yapan Medvedev, bunun kripto para birimlerini ”gömmek” için yeterli bir sebep olmadığını ve bütün sosyal ve ekonomik olayların hem iyi hem de kötü tarafı olabileceğini ifade etti.

‘Ancak tabii ki, bu (kripto para birimlerini) gömmek için bir sebep değildir. Burada herhangi bir sosyal olayda veya ekonomik kuruluşta da olabileceği gibi hem iyi hem de kötü yönler mevcut. Bu alanda neler olup bittiğini dikkatle gözlemlemeliyiz.”

Bu haftanın başlarında başka bir Rus yetkili olan Duma Meclisi finansal piyasalar komitesi başkanı Anatoly Aksakov, beklenen blockchain tabanlı ‘kriptoruble’ projesinin iki ile üç yıl arasında gelebileceğini aktarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment