Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Borsa İşletmecisinden Bitcoin ve Ethereum Hamlesi: Likidite Artacak

Cboe Global Markets’a bağlı olan Cboe Digital, Bitcoin ve Ethereum için marjin vadeli işlem sözleşmesi işlemlerini açacak.

Bugün yapılan açıklamaya göre Bitcoin ve Ethereum için marjinli vadeli işlem sözleşmesi işlemleri 11 Ocak 2024’te açılacak.

Cboe Digital, bu hamlesiyle birlikte ABD’de kripto paralar için aynı platformda hem spot hem kaldıraçlı türev ticareti yapılabilen, yasal olarak düzenlenmiş ilk takas odası olacak.

Marjinli vadeli işlem sözleşmelerinin uzlaşmaları başlangıçta finansal olarak yapılacak. Şirket, ilerleyen süreçte ürün yelpazesine fiziki teslimatlı ürünler de eklemeyi planlıyor.

Yatırımcılar, marjin modeli sayesinde teminatın tamamını önden ödemeye gerek kalmadan vadeli işlem sözleşmelerini alıp satabilecekler.

Cboe Digital’ın yeni ürünleri B2C2, BlockFills, CQG, Cumberland DRW, Jump Trading Group, Marex, StoneX Financial, Talos, tastytrade, Trading Technologies ve Wedbush tarafından destekleniyor.

Cboe Digital’ın spot piyasasında halihazırda Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin ve USDC ile alım satım yapılabiliyor.

Şirketin başkanı John Palmer, “Bu türevlerin, kriptoda daha fazla likiditenin ve riskten korunma fırsatının oluşmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!