Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta ABD’den Gelecek Haberlere Dikkat: Bitcoin’i Etkileyebilir

ABD’de bu hafta açıklanacak enflasyon verileri ve Joe Biden’ın Şi Cinping ile yapacağı görüşme, kripto para piyasasını etkileyebilir.

ABD’den bu hafta gelecek haberler öncesinde gözler küresel piyasalarda. ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında yüzde 0,4’le beklentilerin üstünde artmıştı.

Ekim ayı için ABD enflasyon verileri 14 Kasım 2023 Salı günü saat 16.30’da açıklanacak.

Fed, geçen hafta enflasyonla mücadelenin henüz bitmediğine yönelik sinyaller verdi. Fed Başkanı Jerome Powell, yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşacak kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaştıklarından emin olmadığını, gerekmesi halinde para politikasını daha da sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Merakla beklenen bir diğer gelişme, Joe Biden ile Şi Cinping’in 15 Kasım’da San Francisco’da gerçekleştirecekleri toplantı oldu. Biden ve Şi, en son Kasım 2022’de Endonezya’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde yüz yüze görüşmüştü.

Buna ek olarak, Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında sağlanan uzlaşma sonucunda hazırlanan ve federal ödemelerin devam etmesinin önünü açan geçici yasa tasarısının süresi 18 Kasım Cumartesi itibarıyla sona erecek. ABD hükümeti, bir kez daha kapanma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!