Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Coinbase İçin İyi Haber: İrlanda’dan Yeşil Işık

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, İrlanda’da Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) olarak faaliyet gösterebilmek için merkez bankasından izin aldı.

Avrupa’daki kişi ve kurumlar, Coinbase’in aldığı bu izin sayesinde şirketin sunduğu ürün ve hizmetleri kullanabilecekler.

Coinbase, İrlanda’dan aldığı izni uluslararası ölçekte faaliyet göstermek için kullanabilecek.

Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin İrlanda’daki faaliyetlerini geçmişte Crypto.com’da, Deloitte’te ve Citi’de görev almış Cormac Dinan yönetecek.

Coinbase İrlanda’nın ülkede halihazırda elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme, bu kapsamda elektronik para ihraç etme, elektronik ödeme hizmeti sunma yetkisi bulunuyordu.

Şirketin aldığı yeni izin biri Coinbase Europe Limited, öbürü Coinbase Custody International Limited olmak üzere iki şirketi kapsıyor. Coinbase Europe, Avrupa’daki müşterilere kripto para alım-satım hizmeti sunarken; öbürü kurumsal müşterilere kripto paralar için saklama hizmeti sağlıyor.

Coinbase İrlanda, İrlanda Merkez Bankası’nın verdiği iznin ardından, suç gelirlerinin aklanmasına ve terörizm finansmanına karşı hazırlanmış 2010 tarihli yasaya tabi olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!