Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisi Kasım Ayında Kaç BTC Ürettiğini ve Sattığını Açıkladı!

Kuzey Amerika’nın en büyük madencisi Marathon Digital Holdings, kasım ayına ilişkin Bitcoin (BTC) raporunu açıkladı.

Marathon Digital Holdings kasım ayı Bitcoin üretim raporunu açıkladı. Şirket kasım ayında 187 Bitcoin ürettiğini ve 30 Kasım itibarıyla toplam 14.025 BTC tuttuğunu belirtti.

Bununla birlikte Marathon Digital, kasım ayı işletme masraflarını karşılamak için 700 BTC satmayı tercih ettiğini vurguladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Marathon CEO’su Fred Thiel, Teksas’daki tesislerinin faaliyete geçtiğini ve bu sayede hash oranlarını %20 artırdıklarını belirtirken Kuzey Amerika’daki en büyük Bitcoin madencisi olarak konumlarını sağlamlaştırdıklarını öne çıkardı:

Kasım ayında, Garden City, Teksas’taki tesisin enerjilendirilmesi tamamlandığından, yurt içi enerjilendirilmiş hash oranımızı %20 artırarak 23,1 exahash’e çıkardık. Şimdi 23 exahash hedefimize ulaştık ve Kuzey Amerika’daki en büyük bitcoin madencisi olarak liderliğimizi genişlettik. ABD dışında, şu anda 2,5 exahash’ın çevrimiçi olduğu Abu Dabi’de daha fazla ilerleme kaydettik. Bu toplam, Masdar City’deki ikinci ve daha büyük tesisimizde enerjilendirilen 10.000 teçhizatı içeriyor ve kalan 4,6 exahash’ın Ocak 2024’e kadar çevrimiçi olması bekleniyor.

Öte yandan artan zorluk seviyesine paralel olarak ekim ayına kıyasla %1 daha az Bitcoin ürettiklerini belirten CEO, işlem ücretlerinden elde edilen gelirin toplam gelirlerinin %12’si olduğunu söyledi:

Artan hash oranımız ve devam eden verimlilik kazanımlarımızla kasım ayında, ağ zorluğundaki %9’luk ardışık artışa karşılık ekim ayına göre %1 düşüşle 1.187 Bitcoin ürettik. Bu toplama Abu Dabi’deki %20’lik ortak girişim hissemizden 33 Bitcoin ve Paraguay’daki %80’lik ortak girişim hissemizden 3,5 Bitcoin dahildir. ABD’de Kasım ayında 1.151 Bitcoin madenciliği yaptık ve bu rakamın yaklaşık 135 Bitcoin’i ya da %12,0’ı artan ağ faaliyeti nedeniyle işlem ücretlerinden elde edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!