Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e Ceza Kesen New York Regülatörü Kripto Şirketlerine Gözdağı Verdi!

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), kripto para endüstrisine karşı sert uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz süreçte Coinbase ve Robinhood’a karşı sert yaptırımlarla gündeme gelen NYDFS’den yine açıklama geldi. Kurumun Müfettişi Adrienne Harris salı günü Financial Times konferansında, kuralları ihlal eden veya görmezden gelen kripto para şirketlerine karşı sert yaptırımlardan kaçınmayacaklarını hatırlattı.

NYDFS 2023 yılında Coinbase’e yetersiz kullanıcı kimlik kontrolü nedeniyle 50 milyon dolar, geçen yılda Robinhood’a kara para aklamayı önleme ve siber güvenlik düzenlemelerini ihlal ettiği iddiasıyla 30 milyon dolar para cezası vermişti.

Açıklamalarıyla öne çıkan Adrienne Harris, kuralara uymayanların yaptırımlardan kaçamayacaklarını şu ifadelerle aktardı:

Bu nedenle, göreve ilk geldiğimde söylediğim şeyi yapmak için gerçekten çok zaman harcadık. İşte beklentiler, işte kurallar ve bunlara uymadığınızda, yaptırım uygulayacağız.

Öte yandan kripto para sektörünün doğası gereği sadece bir teknolojiden ibaret olduğunu ve yasa dışı bir yanının bulunmadığını vurgulayan Avrupa Komisyonu danışmanı Peter Kerstens, şirketlerin ve bireylerin bu teknolojiyi istimrar ettiğini hatırlattı:

Aslında kripto paralar hakkında gayrimeşru bir şey yok. Bu sadece bir teknoloji. Kayıt tutmanın bir yolu. Merkezi bir varlıktan ziyade, paylaşılan bir deftere sahipler bu yüzden gayrimeşru bir yanı yok. Bu teknolojiyle pek çok gayrimeşru şey yapabilirsiniz ve biz bunu denetlemeye ve düzenlemeye çalışacağız.

Aynı panelde konuşan Birleşik Krallık Parlamenteri Lisa Cameron ise kripto para sektörü için küresel standartların hayati bir gereklilik olduğunu vurguladı:

Bence dedikleri gibi bu tür bir birlikte çalışabilirlik seviyesi olmalı ve bu tür bir standartlar temeli olmalı ve daha sonra diğer yargı bölgeleri bunun üzerine başka tür yönler ekleyebilmelidir. Ancak bence bu hepimizin gerçekten üzerinde çalışması gereken bir durum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!