Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisinden Rekor: Mayıs Ayında 1.245 BTC Üretti!

ABD merkezli Bitcoin madencisi Marathon, mayıs ayı içerisinde 33,5 milyon dolar değerinde 1.245 Bitcoin (BTC) üreterek yeni imza bir rekora imza attı.

Marathon 2 Haziran tarihinde yayınladığı basın duyurusunda, mayıs ayında nisan ayına göre Bitcoin üretimini %77 artırarak 33,5 milyon dolar değerinde 1.245 Bitcoin’e çıkardığını aktardı.

Şirket CEO’su Fred Thiel, mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı zaman aralığına göre üretiminin %366 artış gösterdiğini kaydederken yükselen üretim oranlarını Ordinals olarak bilinen Bitcoin tabanlı NFT’lerin ortaya çıkışına bağladı. Verilere göre mayıs ayı içerisinde Marathon’un ürettiği Bitcoin’lerin %11,8’ini işlem ücretleri oluşturdu. Ayrıca artan işlem gücü kapasitesi de Marathon’un karlılığındaki faktörlerden biri oldu.

Sene başından bu yana toplamda 111,4 milyon dolar değerinde 4.141 BTC üreten şirketin bilançosunda 330,2 milyon dolar değerinde 12.259 BTC bulundurduğuna dikkat çekildi. Ayrıca 97,3 milyon dolar değerinde nakit ve nakit benzeri varlık da Marathon’un bilançosunda bulunan varlıklar arasında yer aldı.

Mayıs ayı boyunca 14,9 milyon dolar değerinde 554 BTC sattığını açıklayan şirket ileride hazine ve operasyon yönetimleri için yeni satışlar gerçekleştirmeyi planladığını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!