Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisinden Rekor Üretimin Ardından 1.500 BTC’lik Satış

ABD borsalarında işlem gören en büyük Bitcoin madencilerinden Marathon Digital, ocak rekor seviyede üretim yaptıklarını belirtirken 27 aydır ilk defa BTC sattığını açıkladı.

Marathon Digital CEO’su Fred Thiel 2 Şubat tarihinde şirketin resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin ocak ayı içerisinde 687 BTC çıkararak geçtiğimiz yılın aralık ayında çıkarılan 475 BTC’lik rekoru kırdıklarını ve açıkladı. Thiel ayrıca 2020 yılının ekim ayından bu yana ilk defa çıkardıkları Bitcoinlerin bir kısmını sattıklarını belirtti.

Toplamda 35 milyon dolar değerinde 1.500 Bitcoin satıldığını açıklayan Thiel, yapılan satışa rağmen şirketin 11.418 BTC’ye sahip olduğunu ifade etti.

Thiel ayrıca satışların plan kapsamında yapıldığının ve 2023 yılı süresince varlıklarının bir kısmını daha satmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bitcoin üretim miktarlarının bir önceki aya göre %45 arttığına değinen CEO, yapılan satışları ralliden yararlanmak ve operasyonel süreçleri finanse etmek için kullanacaklarını açıkladı.

Açıklamada, yeni yıl boyunca artan çıkarım kapasitesinin büyük oranda Teksas McCamey’deki yeni barındırma sağlayıcısı ile birlikte çalışmalarına borçlu olduklarını söyleyen CEO, şirketin mevcutta 11 exahash (EH/s) işlem gücüne sahip olduğunu ve yakın zamanda bunu arttırmayı planladıklarını ifade etti. Thiel şirketin, 2023 yılının ortalarında 23 EH/s işlem gücüne ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!