Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Coinbase’den Yeni Kripto Para Hizmeti: Resmen Başlatıldı!

Önde gelen kripto para borsası Coinbase, ABD’li kurumsal yatırımcılar için kripto kredi (lending) hizmeti başlattı.

Coinbase, ABD’de kurumsal yatırımcılar için kripto para kredi hizmeti veren bir platform oluşturdu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 1 Eylül günü yapılan başvuruda ortaya çıkan platformun şimdiye kadar Coinbase Prime kullanıcılarından 57 milyon dolar topladığı kayıtlara geçti.

Söz konusu platform aracılığıyla ABD’li kurumsal yatırımcılar kripto para dahil varlıklarını ödünç vererek karşılığında aşırı teminatlandırılmış borç alabilecek. Konuya aşina kaynağa göre Coinbase de aynı şekilde kurumsal yatırımcılara teminatlı krediler verebilecek ve bu da bankaların geleneksel finansta sağladığı ana aracılık hizmetine benzer bir görev üstlenecek.

Kurumsal yatırımcılar özelinde faaliyet gösteren yeni platform hakkında konuşan bir Coinbase sözcüsü, atılan bu adımın insanlara daha fazla ekonomik özgürlük ve fırsat sağlamak için önemli bir olanak sunacağını vurguladı:

Bu hizmetle kurumlar, D Yönetmeliği muafiyetine uygun bir üründe standartlaştırılmış koşullar altında Coinbase’e kripto para ödünç vermeyi seçebilirler. Coinbase, insanlara daha fazla ekonomik özgürlük ve fırsat sağlamak için kripto paralardan yararlanarak 100 yılı aşkın bir süre önce inşa edilen finansal sistemi güncellemek için çalışıyor. Coinbase bu amacı ilerletmek için en güvenilir kripto ürün ve hizmetlerini inşa ediyor ve 1 milyar insanı kriptoya kazandırmak için diğer üreticileri destekliyor.

Sunulan bu yeni hizmetin Coinbase’in 2021 yılında iptal ettiği lending programından farklı olduğu belirtildi. Kripto para kredi kuruluşları Genesis ve BlockFi ABD’de benzer borç verme hizmetleri sunmuş ancak geçen yıl büyük kayıplar yaşayarak tamamen ya da kısmen iflas mahkemesine sürüklenmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!