Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Devin Karı SEC Davası İhtimaline Rağmen Yükseliş Beklentilerini Artırdı!

SEC ile davalık olan Robinhood, beklentilerin üzerinde bir ilk çeyrek raporu açıkladı.

Robinhood 8 Mayıs Çarşamba günü ABD borsalarının kapanmasıyla birlikte 2024 yılı 1. çeyrek raporunu açıkladı. Beklentilerin üstünde açıklanan gelir, hisse fiyatlarının %6 yükselmesine yol açtı.

Şirketin toplam net geliri önceki yıla göre %40 artış göstererek 618 milyon dolara yükseldi. Bununla birlikte şirket, hisse başına 18 sent kar elde ettiğini belirtti.

Kripto para ticaret hacimdeki artış, gelirlerin %40 artmasına katkı sağlayan başlıca faktörler arasında yer aldı. Şirket, kripto para işlemlerinin ilk çeyrekte 126 milyon dolar gelir oluşturduğunu söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Wels Bildirimi göndermesiyle birlikte davaya bir adım daha yaklaşan kurumun bu başarılı bilanço raporu, dev şirketin HOOD hisseleri özelindeki tahminlerini de yukarı çekmesine yol açtı.

Yükseliş beklentileri arttı

Yatırım bankası Keefe Bruyette Woods, HOOD için fiyat hedefini 20 dolardan 21,50 dolara yükseltti. JPMorgan ise hedefini 28 dolardan 30 dolara çıkardı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Robinhood’un CEO’su ve kurucu ortağı Vlad Tenev, ilk çeyrekteki ürün geliştirmeleri sayesinde mevduat ve abone sayısında rekor bir artış yakaladıklarına yer verdi:

İlk çeyrekte, ürün tekliflerimizi geliştirmeye yoğun bir şekilde odaklandık ve bu da rekor düzeyde yeni mevduat ve Altın Abonelik üye sayısında artışla sonuçlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!