Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grok’tan Türkçe Erişim Hamlesi! Yapay Zeka Temalı Coinlere Elon Musk Dopingi

Ünlü milyarder ve kripto meraklısı Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI tarafından geliştirilen ve Kasım 2023’te tanıtılan Grok, X Türkiye kullanıcılarının erişimine açıldı. Beta aşamasında olan ve ücretli X abonelerine özel olarak sunulan Grok’un Türkçe dil desteği sayesinde daha fazla kullanıcı tarafından kullanılacağı belirtildi. 

Kısa süre önce X’e eklenen haber özetleriyle gündeme gelen Grok, yeni geliştirme ile Web ve iOS kullanıcılarının “Keşif” sekmesine girmesi ile erişilebiliyor. Premium kullanıcılara özel olarak açılan Grok’un ilerleyen zamanda daha geniş X ekosistemine yayılıp yayılmayacağı merak ediliyor. 

Elon Musk denilince teknoloji şirketleri yapay zeka hamlelerini konuşurken kripto toplulukları Dogecoin babası olarak adlandırılan milyarderin blok zinciri dünyasıyla olan ilişkisine odaklanıyor. Musk’ın xAI şirketinin Grok’u X Türkiye kullanıcılarına açması ile yapay zeka temalı kripto coinler yükseliş trendi gösteriyor. 

Yapay Zeka Destekli WienerAI 1,3 Milyon Doları Aştı

Ön satış etkinliği ile indirimli fiyatlardan WienerAI token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan projeye olan ilgi yapay zekanın yükselişi ile birlikte artıyor. Etkinliğin ilk gününde 350 bin dolar toplamayı başaran platformda şu ana kadar toplanan fonlar 1,3 milyon doları aşıyor. 

Blok zinciri ekosistemini yapay zeka teknolojisiyle buluşturan WienerAI token, hem yapay zeka hem de köpek temalı meme coin arayışındaki yatırımcılardan ilgi görüyor. Topluluk odaklı proje, WAI token sahiplerine maskotundan esinlenerek “Sosis Ordusu” adını veriyor. 

Projenin native tokeni WAI token, güvenliği ve şeffaflığı ile bildiğimiz Ethereum blok zincirinde geliştirilen bir ERC-20 tokeni olarak karşımıza çıkıyor. Scotty the AI ve Meme AI gibi projeleri akla getiren WienerAI, aşamalı ön satış etkinliği ile yatırımcılarla buluşuyor. 

Mevcut aşamada yatırımcılar, 0,000705 dolar ödeyerek WAI token satın alabiliyor. Kademeli fiyat artışı politikası, erken aşamada katılan yatırımcıların borsa listelemeleri öncesinde potansiyel kazanç sağlamasına imkan tanıyor. 

Yapay zeka temalı köpek coinlere ilgi gösteren kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak WienerAI ön satışına katılabiliyor. 

5SCAPE Token 6 Milyon Dolara Koşuyor

Blok zinciri teknolojisini sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) ile bir araya getiren Ethereum tabanlı 5SCAPE token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 6 milyon dolara yaklaşıyor. 

Oyun içi premium özelliklere, yüksek kaliteli VR oyun koltukları ve kulaklıkları için sunulan indirimlere erişim imkanı sağlayan 5SCAPE token arzının yüzde 80’inin yatırımcılarla buluştuğu ön satış oldukça hızlı ilerliyor. 

Aşamalı fiyat politikası, yatırımcıların erken aşamada projeye dahil olmak istemesine yol açıyor. Mevcut aşamada 5SCAPE token fiyatı, 0,00327 dolar olurken birr sonraki aşamada token fiyatının yüzde 14,98 oranda artırılarak 0,00376 dolara yükseltilmesi planlanıyor.

5th Scape token ekibi borsa listeleme fiyatı olarak 0,01 doları hedefliyor. Yani mevcut aşamada token satın alan yatırımcılar borsa listeleme anında yüzde 205,81 kar elde etmiş oluyor. 

5SCAPE tokenin güç verdiği Cage Conquest ile dinamik bir savaş, Thrust Hunter ile adrenalin dolu bir hız oyunu, Immersive Kickoff ile gerçekçi futbol aksiyonu, Archery Master ile sürükleyici bir okçuluk deneyimi ve Epic Cricket Arena ile profesyonel gelişim şansı mümkün oluyor.

Ön satış etkinliğinin tüm aşamalarının ve son aktif cüzdanların şeffaf bir şekilde listelendiği proje sayfası üzerinden yatırımcılar, ETH, MATIC, BNB, USDT ve kart işlemleri kullanarak 5SCAPE token satın alabiliyor. 

Çevre Dostu Kripto eTukTuk 3,3 Milyon Dolara Yaklaştı

Blok zinciri teknolojileri ve kripto para birimleri, çevreci olmadıkları sebebiyle sık sık eleştiriliyor. Cardano ağında inşa edilen eTukTuk projesi ise en son teknolojileri, sürdürülebilir ve erişilebilir ulaşım çözümleri sunmak için kullanıyor. 

İndirimli fiyatlardan erken aşamada eTukTuk token satın almak isteyen çevre dostu kripto meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği ön satış, 3,3 milyon dolarlık fonlamaya yaklaşıyor. TUK token sahibi sürücüler, şarj istasyonları aracılığıyla uygulama üzerinden ödeme yapabiliyor. 

TUK token sahiplerinin yaptığı satın almalar sonucu elde edilen edilen bir bölümü, şarj istasyonlarının inşasına katkıda bulunanlar ile paylaşılıyor. Yani proje, hem sürdürülebilir taşımacılık devrimi yapmak hem de ekosistem paydaşlarını desteklemek istiyor. 

400 milyon adet token arzı bulunan çevreci kripto TUK token satın almak isteyen katılımcılar, aşamalı ön satış etkinliğine dahil olabiliyor. Ön satışın mevcut aşamasında katılımcılar, TUK token başına 0,031 dolar ödeme yapıyor.

Yatırımcılar ayrıca Crazy TukTuk oyunu ile Oyna-Kazan özelliklerinden faydalanabiliyor. Sri Lanka sokaklarında heyecan dolu bir yarışa katılıp başarı gösteren yarışçılar, TUK token ile ödüllendiriliyor. 

TUK tokende pasif gelir elde etme imkanı sunan staking özelliği yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar stake edilen token sayısı 58 milyonu aşarken projenin mevcut APY’si yüzde 85’te konumlanıyor. 

Yatırımcılar, ETH, BNB, USDT ve kart işlemleri kullanarak indirimli fiyattan TUK token satın alabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!