Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Zamanlar İflas Edecekti: Dev Bitcoin Madencisi 210 Milyon Dolar Kar Etti!

En büyük Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific, iflas sürecini atlatmasının ardından ciddi bir kar açıkladı.

Yaklaşık 2 yıldır iflas süreciyle boğuşan ve 2024 yılı itibariyle yeniden yapılandırmaya giderek tekrardan NASDAQ üzerinde işlem görmeye başlayan madencilik şirketi Core, birinci çeyrek bilanço raporunu açıkladı.

Madencilik şirketi 2024 yılının ilk çeyreğinde 175 milyon dolar değerinde 2.825 Bitcoin ürettiğini açıkladı. Buna ek olarak geçen yıl ilk çeyrekte raporlanan 400 bin dolar net zarara kıyasla bu yılın ilk çeyreğinde 210 milyon dolar kar duyuruldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Core Scientific CEO’su Adam Sullivan, halka açık diğer tüm madencilik şirketinden fazla Bitcoin üreterek olağanüstü bir geri dönüş yaptıklarını söyledi:

İlk çeyrekte olağanüstü sonuçlar elde ettik, halka açık diğer tüm Bitcoin madencilerinden daha fazla Bitcoin ürettik. Borcumuzu ödeyerek ve nakit pozisyonumuzu iyileştirerek bilançomuzu güçlendirdik ve yeni nesil madencilerin konuşlandırılmasıyla filo verimliliğimizi artırdık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!