Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Diplomat, El Salvador Başkanı ile Bitcoin’i Konuştu

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Victoria Nuland, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ile yaptığı görüşmede kendisine El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) iyice regüle etmesi gerektiğini söylediğini açıkladı.

ABD’li üst düzey diplomat, çarşamba günü El Salvador’a yaptığı ziyaret sırasında ülkenin devlet başkanına Bitcoin ile ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. El Salvador Kongresi, Bitcoin’i ülkenin yasal ödeme aracı haline getirecek yasa tasarısını 9 Haziran’da onaylamış, tasarının 7 Eylül itibarıyla yürürlüğe gireceği açıklanmıştı.

  • Victoria Nuland, Colonial Pipeline’a yapılan fidye saldırı sonrasında ABD olarak Bitcoin’i ve ilgili regülasyonları “tekrardan, sıkıca gözden geçirmeye başladıklarını” açıkladı.

  • Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı, “Devlet Başkanı’na, El Salvador Bitcoin konusunda nasıl bir yol izlerse izlesin, (Bitcoin’in) iyice regüle edildiğinden, bunun şeffaf ve sorumluca olduğundan emin olmalarını ve kendinizi kötü niyetli insanlardan korumayı önerdim.” açıklamasında bulundu.

  • Nuland ayrıca El Salvador hükümeti ile Uluslararası Para Fonunun (IMF) Bitcoin konusunda bir uzlaşmaya varmasını umduğunu söyledi.

  • Uluslararası Para Fonu sözcüsü Gerry Rice, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı haline getirmesinin, birçok “makroekonomik, finansal ve hukuki soru işareti doğurduğunu” söylemişti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!