Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Londra Güncellemesi Goerli Ağına Geldi

Ethereum (ETH) camiasının ilk olarak Ropsten test ağında gördüğü Londra güncellemesi, bugün Türkiye saati ile sabaha karşı 06:00 sularında Goerli ağında da test edilmeye başladı. Goerli’de yapılan deneysel işlemler sonucunda birkaç saat içinde onlarca ETH yakıldı.

Ethereum’un ana ağında ne zaman uygulamaya konulacağı hala kesin olarak bilinmeyen Londra güncellemesi, 24 Haziran’da Ropsten’da hayata geçtikten sonra Goerli’ye giriş yaptı. Ropsten’da yapılan işlemler neticesinde 1 hafta içerisinde 88.000’den fazla ETH yakıldı.

Haftaya yeni ağda test edilecek

İçinde EIP-1559, EIP-3198, EIP-3529, EIP-3531 ve EIP-3554 gibi önergeleri barındıran Londra güncellemesi, bugün 06:19’da Goerli’de uygulanmaya başladıktan sonra yaklaşık 3 saat içerisinde 79’dan fazla ETH’nin yakılmasına yol açtı.

Ethereum’un geliştirici ekibinden Péter Szilágyi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Goerli’deki madencilere şu mesajı verdi:

“Goerli madencileri; Londra’ya giriş yaptığımız için bloklardaki gaz limitini iki katına çıkarmanız gerektiğini unutmayın. EIP-1559, blokları yarısı dolu olacak şekilde tutmaya çalışıyor ve bu yüzden üst limiti 30 milyona çıkarmalıyız.”

Londra güncellemesi, bir süre Goerli ağında test edildikten sonra 7 Temmuz’da Rinkeby ağında da denenmeye başlayacak. Ethereum topluluğu, tüm bu testlerden başarılı sonuç alınması halinde Londra’yı ana Ethereum ağında uygulamaya koyacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!