Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra’ya Hoş Geldiniz: Ropsten’da Ethereum Yakılıyor

Ethereum’un EIP-1559 gibi önergeleri içinde barındıran Londra adlı güncellemesi, bugün Türkiye saati ile 05:03’te Ropsten test ağında hayata geçirildi. Ropsten’da yapılan deneysel işlemlerin, şimdiden 10’dan fazla ETH’yi yaktığı varsayılıyor.

Ethereum’un yol haritasındaki en zengin güncellemelerden biri olan Londra, Ropsten ağının 10.499.401 numaralı blokunda uygulamaya kondu. Londra güncellemesinin içerisinde 1559, 3198, 3529, 3541 ve 3554 numaralı önergeler yer alıyor.

Birkaç hafta boyunca test ediliyor olacak

Bunların içinde ismi belki de en çok duyulan EIP-1559; sabit fiyattan satış (fixed-price sale) mekanizmasını getirerek ve basefee’nin madencilere ödenmesindense yakılmasını sağlayarak Ethereum’un işleyişinde büyük bir değişikliğe yol açıyor.

Londra güncellemesi test edilmeye başladıktan sonra geçen yaklaşık 6 saatte, Ropsten ağının 12’den fazla ETH’yi yaktığı görülebiliyor.

Bu güncelleme ilerleyen haftalarda aşamalı şekilde Goerli ve Rinkeby ağlarında da test ediliyor olacak. Ethereum geliştiricisi Péter Szilágyi, sosyal medya hesabından Ethereum ekosistemine şu çağrıda bulundu:

“Eğer gözümüzden bir şey kaçarsa, 1559’un Ethereum mainnet’ini çok fena şekilde bozma potansiyeline sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bunun nasıl önüne geçebilirsiniz, biliyor musunuz? Ropsten’da 1559’u olabildiğince fazla test edin. Ropsten’ı katletmekte sorun yok. Ropsten’daki Geth düğümlerini katletmekte sorun yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!