Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Belediye Başkan Adayından Bitcoin Vaadi

Demokrat Parti’den New York belediye başkan adayı Eric Adams, salı günü düzenlenen ön seçimlerde seçmenlere seslendi ve başkan seçilmesi halinde, New York’un bir “Bitcoin merkezi” haline geleceğini söyledi.

Ön seçimleri önde götüren Eric Adams, “Söz veriyorum, sadece bir yıl içerisinde bambaşka bir şehir görüyor olacaksınız.” açıklamasında bulundu. Miami gibi başka şehirlere giden işletmeler hakkında konuşan Adams, bunları “New York’a geri getireceğiz.” diyerek şunları ekledi:

“Yaşam bilimlerinin merkezi olacağız, siber güvenliğin, otonom arabaların, droneların, bitcoinlerin, tüm teknolojilerin merkezi olacağız.”

Adams, Demokrat Partili belediye başkan adayları arasında düzenlenen ön seçimde bu hafta %84’ü sayılan oyların %31,7’sini alarak en yakın rakibi Maya Wiley’ye 9,4 puan fark attı ve yarışı önde götürüyor.

Bu oylamada sıralı seçim oylama sistemi kullanıldığı için 2 Kasım’daki belediye başkanlığı seçimlerine hangi Demokrat Parti adayının katılacağı bilinmiyor. Washington Post’tan Aaron Blake’in, Adams’ın konumuyla ilgili yorumu şu şekilde:

“Geçmiş sıralı seçim oylamaların ilk raundunda Adams’ınkine benzer bir liderlik ele geçirenler, neredeyse hiç yenilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!