Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Bitcoin İçin Grayscale Uyarısı

JPMorgan Chase & Co., Grayscale’in Bitcoin tröstünde (GBTC) temmuzun sonuna dek yapılabilecek satışların Bitcoin’in spot fiyatı üstünde baskı yaratarak daha büyük bir düşüşü tetikleyebileceğini açıkladı.

Grayscale Bitcoin Trust’a 6 aylık bir ‘kitlenme’ (lockup) dönemini kabul ederek yatırım yapan yatırımcıların aldıkları hisseler, önümüzdeki birkaç hafta boyunca serbest bırakılıyor olacak. JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou önderliğindeki stratejist ekibi, bunun Bitcoin açısından ek bir baskı doğurabileceğini belirtti.

Bitcoin fiyatı, bu hafta içinde ocak ayından sonra ilk kez 30.000 doların altına düştü. Fiyat bugün 33.000 doların üstünde olsa da Bitcoin, bu yıl kırdığı yaklaşık 65.000 dolarlık rekordan %50 oranında uzaklaşmış durumda. Bloomberg’in aktarımına göre JPMorgan ekibi, yatırımcılara şu uyarıda bulundu:

“Bu hafta yaşanan düzeltmeye rağmen Bitcoin ve genel olarak kripto para piyasası için negatif beklentilerimiz devam ediyor. Biraz iyileşme olsa da, bizim sinyallerimiz büyük ölçüde bearish.

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs’ün paylaşımına göre Grayscale Bitcoin Trust’ta temmuzun sonuna kadar yaklaşık 140.000 Bitcoin’e denk miktarda hissenin kilidi açılmış olacak. 21stParadigm’ın kurucularından Dylan LeChair, bunun kısa vadede “bearish” olduğunu söyledi.

bitcoin-grayscale
Grayscale, bilançosuna aylardır Bitcoin eklemedi ve GBTC’nin prim değeri, eksi %14’e geriledi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!