Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İngiliz Polisinden Takdirname Aldı

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Binance olarak siber suçlarla mücadeleye verdikleri katkıdan ötürü Birleşik Krallık’taki ilgili birimden takdirname aldıklarını açıkladı.

Binance’in kurucusu ve CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre Birleşik Krallık’taki Güneydoğu Bölgesel Organize Suç Birimine (SEROCU) bağlı Siber Suçlar Biriminden bir dedektif, dark web aracılığıyla tedarik edilen A Sınıfı (eroin, kokain, LSD vb.) uyuştucularla ilgili yürütülen bir soruşturmaya verdiği katkılar sebebiyle Binance’e takdirname gönderdi.

23 Haziran’da gönderilen belgede, “Siber güvenlik alanındaki illegal faaliyetlerle mücadelemizde Binance ile iş birliği yapmayı umuyoruz.” ifadesi kullanıldı. Changpeng Zhao, borsaya gönderilen takdirnameyi, “Haydi kriptoyu güvenli (SAFU) hale getirelim.” notu ile paylaştı.

Güneydoğu Bölgesel Organize Suç Birimi; Hampshire, Surrey, Sussex, Thames Vadisi gibi Birleşik Krallık’ın çeşitli bölgelerinden polisler ile çalışıyor. Sınır ötesi operasyonlarda Birleşik Krallık Sınır Gücü, Gelir ve Gümrük İdaresi, Ulusal Suç Dairesi ve Kraliyet Savcılık Teşkilatı ile iş birliği yapılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!