Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini, Bitcoinlerinin Salınımını Karşılamak İçin 4 Milyon Dolar Harcadı

Cameron ve Tyler Winklevoss ikizleri tarafından kurulup yönetilen kripto para borsası Gemini, sıcak ve soğuk cüzdanlarında tuttuğu Bitcoinlerin yol açtığı karbon emisyonunu telafi edebilmek için yaklaşık 4 milyon dolar değerinde karbon kredisi aldı.

Gemini, çevre bilincini geliştirebilmek için Gemini Green adlı yeni bir projenin temelini attığını ve kar amacı gütmeyen Climate Vault ile iş birliği yapmaya başladığını açıkladı.

Borsa, sıcak ve soğuk cüzdanlarında tuttuğu toplam 250.843 tane Bitcoin’in çevreye olan etkisini telafi edebilmek için Climate Vault’a yaklaşık 4 milyon dolar değerinde bağış yaptı ve bu para, devlet tarafından regüle edilmiş emisyon üst sınırı ve ticareti sisteminden karbon izni almak için kullanıldı.

Şirketin Bitcoin’in emisyonunu azaltmak için aldığı krediler yaklaşık 341.000 metrik ton karbonun atmosfere salınımını önleyecek. Gemini CEO’su Tyler Winklevoss, “yenilenebilir kaynaklarla yapılmayan madenciliği telafi edebilmek ve Bitcoin’in emisyonunu azaltmak için Climate Vault ile anlaşmış olmaktan gurur duyduklarını” söyledi.

Gemini, Climate Vault ile yapacağı çalışmalara ek olarak kripto para sektörünü daha sürdürülebilir hale getiren kuruluşlara hibe etmek için Gemini Green projesi kapsamında 1 milyon dolar ayırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!