Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

a16z 2.2 Milyar Dolarlık “En Büyük Kripto Fonunu” Kurdu

Andreessen Horowitz (a16z), perşembe günkü duyurusunda kripto para sektörüne yoğunlaşacak 2.2 milyar dolar değerinde bir girişim fonu kurduğunu açıkladı. Şirket, bunun kendi klasmanında şu ana kadar kurulmuş en büyük fon olduğunu belirtti.

Andreessen Horowitz, dedikodusu nisan ayından beri yapılan dev kripto para fonunu bugün resmen tanıttı. Chris Dixon ile Katie Haun tarafından yönetilecek olan 2.2 milyar dolarlık fon, “kripto ağlarına ve bu sektörde çalışan (proje) kurucularına ve ekiplerine” yatırım yapacak.

Şirket, Crypto Fund III adı altında kurduğu fonun “şu ana kadar kurulmuş en büyük kripto fonu” olduğunu açıkladı. Bu fonun, “kriptonun, finans altyapısının gitgide daha ana akım bir unsuru haline geldiğinin göstergesi” olduğu belirtildi.

2013’ten beri sektörün birçok farklı alanına yatırım yapan a16z’nin portföyünde Ava Labs, Coinbase, Compound, Dapper Labs, Robinhood, Uniswap gibi pek çok isim yer alıyor. CoinDesk’in haberine göre a16z, Coinbase Nasdaq’ta arz edilince 449.2 milyon dolarlık Coinbase hissesi sattı.

Crypto Fund III, “kriptonun en heyecanlı alanlarına” yatırım yapacak. Bugün paylaşılan blog gönderisine göre 2.2 milyar dolarlık fon; erken aşamadaki projelere tohum yatırımı yapmanın ötesinde, daha ileri aşamalara ulaşmış projelere de yatırım yapacak.

Andreessen Horowitz kadrosuna geçen yıl New York Borsasından katılan Anthony Albanese, şirketin kripto para bölümünün COO’luğuna atandı.

Bunun haricinde ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu Kurumsal Finans Dairesi eski direktörü Bill Hinman, geçmişte ABD’nin şimdiki başkanı Joe Biden’a danışmanlık yapmış Tomicah Tillemann, Coinbase’in ilk iletişim başkan yardımcısı Rachael Horwitz gibi isimlerin de Andreessen Horowitz bünyesinde çalışacağı duyuruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!