Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Düzenleyici FDIC’den Rapor: Bitcoin ve Kripto Paralar Bankalar İçin Risk!

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) regüle edilmemiş kripto para endüstrisinin başta ABD bankacılık sistemi olmak üzere finansal yapıya karşı risk teşkil ettiğini belirtti.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu 14 Ağustos tarihinde yayınladığı 2023 yılı finansal risk raporunda, henüz yasal statüsü belirlenmemiş kripto para sektörünün yarattığı potansiyel risklere yer verdi.

Raporda, kripto para endüstrisinin yasal statü karmaşasının dolandırıcılara geniş bir oyun alanı açtığını ve tüm bu risklerin ABD ekonomisi için sorun teşkil ettiğini belirtildi. FDIC 2022 yılında yaşanan iflasları ve ciddi kayıpları işaret ederek kripto para sektöründeki tüm bu regülatör belirsizliklerin özellikle ABD bankacılık sistemini tehdit ettiğini vurguladı.

Kurum ayrıca kripto para birimlerinin dinamik yapısının ve hızlı inovasyonunun bu alandaki riski değerlendirmenin zorluğunu artırdığını öne çıkardı. FDIC tarihinde ilk defa yıllık risk incelemesi raporunda kripto paralar için özel bir bölüm ayırarak dikkat çekti.

Sunulan raporun satır aralarında kripto para sektöründe 2022 yılında yaşanan olayların ardından olası riskleri araştırmak için daha fazla bilgi gerektiğine yer verildi:

FDIC, normal denetim süreci aracılığıyla kripto varlıkla ilgili faaliyetlere artan ilginin genel olarak farkındaydı. Ancak 2022’de yaşanan piyasa volatilitesi ve iflaslar, kripto paraların risklerini anlamak için daha fazla bilgiye sahip olmayı gerektirdi. Bu noktada kripto paralarla ilgili faaliyetler, ABD bankacılık sistemi için tam olarak değerlendirilmesi zor olan yeni ve karmaşık riskler oluşturabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!