Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Düzenleyici Kurum Bu Yıl Dava Rekoru Kırdı: Yarısı Kripto Paralarla İlgili!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) bu yıl içerisinde açtığı davaların yarısı kripto paralarla ilgiliydi.

ABD’nin kripto para sektörünü regüle etme çabaları ve beraberinde artan baskı tablolara yansıdı. CFTC tarafından 2023 mali yılı içerisinde açılan dava sayısı bakımından rekor kırılırken bunların neredeyse yarısını kripto paralarla ilgiliydi.

Verilere göre CFTC 2023 mali yılında toplamda 96 dava açtı ve 47’si kripto para sektörüne yönelik oldu. Bu davalar arasında Binance, FTX ve Celsius davaları da yer aldı. ABD’deki 2023 yılı geçtiğimiz ekim ayında bitti ve geriye bir dava rekoru kılan yıl kaldı. CFTC 2022 yılında kripto paralarla ilgili 18 dava başlatmıştı.

Öte yandan düzenleyici kurumun ilgisi son dönemde DeFi ekosistemine karşı arttı. CFTC eylül ayında Opyn, ZeroEx ve Deridex dahil üç DeFi protokolünü “yasa dışı kripto para türev ticareti” hizmeti sunmakla suçladı.

CFTC Başkanı Rostin Behnam konu hakkında yaptığı açıklamada yapılan çalışmalar ve bunların neticesinde açılan çalışmaları çığır açıcı olarak nitelendirdi:

Komisyon, ABD’deki dolandırıcılık ve manipülasyonu durdurmaya ve caydırmaya odaklanmaya devam ediyor. İcra Bölümü’nün dijital varlık alanında rekor sayıda davayla sonuçlanan çığır açan çalışmalarından ve personelin CFTC tarafından düzenlenen piyasalardaki davranışlarından tescil ettirenleri ve piyasa katılımcılarını sorumlu tutma konusundaki kararlılığından gurur duyuyorum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!