Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yetkililer Blockchain ve Stablecoinler Hakkında Konuştu: Regülasyon Şart!

Stablecoin teknolojisine yakından ilgi gösteren ABD’li yetkililer sıkı bir düzenlenmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

ABD’li yetkililer kripto para politikası ve inovasyonun geleceğini tartıştı. Washington’da 7 Kasım tarihinde düzenlenen DC Fintech Week etkinliğinde, ABD Merkez Bankası’nın (FED) stablecoinler üzerindeki hakimiyetini artırması gerektiği vurgulanırken stablecoinlerin finans sistem için sağlayabileceği fırsatları da pas geçmediler.

Konu hakkında açıklamada bulunan FED’in denetim biriminin Başkan Yardımcısı Michael Barr, özel sektörde stablecoinler hakkında yaşanan yeniliklerden faydalanmak gerektiğini dile getirdi:

Her zaman yeni teknolojiler hakkında bilgi edinmek bizim için gerçekten önemli. Özel sektörde stablecoinler konusunda pek çok yenilik yaşanıyor ve biz de ödeme sistemindeki verimliliği artırmak için bu yeniliklerden yararlanabileceğimizden emin olmak istiyoruz.

FED yetkilisi ayrıca bir stablecoin üretilecekse bunun dolar tabanlı olması gerektiğini ve ihraççısının gerçekten iyi bir şekilde denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Benzer bir açıklamasıyla öne çıkan ABD’li vekil Michael Hsu ise blockchain teknolojisinin ödeme ve para transferi gibi işlerde devrim yaratabileceğini belirtti:

Tokenizasyon gerçek bir sorunu çözmeye odaklanmıştır ve bu sorun da uzlaşmadır. Global çapta bir uzlaşma sağlanabilirse ödemelerde ve para transferlerinde devrim niteliğinde bir fırsat elde edebiliriz.

Micheal Hsu, tüm bu avantajlara rağmen kripto para sektöründe çok fazla dolandırıcılık yaşandığını hatırlatarak düzenleyicilerden yana  tavrını da belli etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!