Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Düzenleyici Şirketten Kripto Para Raporu: Yüzde 70’i İhlal Ediyor!

FINRA, şirketlerin %70’inden fazlasının kripto paralar özelindeki söylemlerinde kural ihlali yaptığını ortaya koydu.

ABD Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu (FINRA) 500 farklı üye şirket özelinde yaptığı bir araştırmada, kripto paraların tanıtımıyla ilgili yapılan söylemlerde ortak bir kural ihlalinin olduğunu ortaya çıkardı.

FINRA tarafından 23 Ocak Salı günü yayınlanan bir raporda, şirketlerin müşterilerine ve kamuoyuna kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamaların %70’inin adil ve dengeli bir dil kullanmaya yönelik kuralları ihlal etmiş olabileceği belirtildi.

Raporda, kriptonun hisse senetleri gibi diğer varlıklarla karşılaştırılması noktasında yanlışlıklar olduğu ve federal menkul kıymetler yasalarının dışında birtakım faaliyetler sürdürüldüğü ifade edildi.

FINRA’nın reklam düzenleme departmanında kıdemli direktör olan Ira Gluck yaptığı açıklamada, kripto para sektörünün büyümesiyle birlikte bu alandaki yanlış söylemlerin daha fazla yatırımcıyı zarara soktuğuna yer verdi:

Bu pazardaki büyüme ve kripto varlıklara olan ilginin artmasıyla birlikte, sorunlu iletişimin neden olduğu potansiyel zarar da arttı. Bir kripto para yatırımını veya hizmetini değerlendirmek için yeterli bilgiye sahip olmak için, iletişimin risklerini ve özelliklerini açıkça tanımlaması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!