Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kongre Üyesinden Blockchain’e Destek: Üç Yasa Tasarısı Sunulacak

ABD Kongresi’nin üyelerinden olan Tom Emmer, Blockchain teknolojisine ve kripto paraların kullanımına ilişkin üç yeni yasa tasarısı sunacağını duyurdu.

Blockchain’e Destek

Blockchain ve kripto para alanında üç adet yeni yasa tasarısı sunmayı planlayan Kongre üyesi Tom Emmer, ABD’nin Blockchain alanında daha fazla olumlu adım atması gerektiğini düşünüyor:

“Amerika Birleşik Devletleri Blockchain teknolojisinin gelişim sürecini hızlandırmalı, Amerika’daki özel sektörün bu alanda yenilikler üretmesine olanak tanımalı ve ben de bu yüzden bu tasarıları sunacağım.”

Tom Emmer’ın sunacağı yasa tasarıları özellikle Blockchain teknolojisinin özel sektördeki durumuna yoğunlaşıyor olacak. Emmer’a göre Amerika’daki özel sektörün Blockchain teknolojisiyle daha çok ilgilenmesi ve bu alanda daha çok çalışmalar yürütmesi gerekiyor. Emmer, özel sektördeki şirketler için Blockchain ve kripto para konularında gayet açık ve net bir kılavuz hazırlanması gerektiğine inanıyor. Emmer’a göre:

“ABD’deki düzenleyiciler yeni ortaya çıkan teknolojileri benimsemeleri ve bu teknolojilerin ABD içerisinde gelişmesine olanak tanıyacak bir yasal sistem oluşturmalılar.”

Üç Yasa Tasarısı

Emmer’ın ilk yasa tasarısı Blockchain teknolojisinin ABD içerisinde desteklendiğini göstermeye yönelik olacak. Diğer iki yasa ise Blockchain’in ve kripto paraların kullanımları ve gelişimleri ile ilgili olacka.

Emmer’a göre ABD hükümetinin bu aşamadan sonra Blockchain teknolojisinin önünü kesmek gibi bir lüksü yok. Bu yüzden ABD’li düzenleyicilerin önünde tek bir seçenek var: Ya bu teknolojilerden faydalanmak ya da sektörde geri kalmak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment