Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Şirketler Grubu SK Group, ICON ile Ortaklık Kuracak

Güney Kore’nin en değerli blok zinciri projesi olan ICON, ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi olan SK ile kurduğu ortaklık sayesinde mil hesabı sistemini kullanan kullanıcıları, blok zinciri teknolojisini ve kriptodan faydalanabilecek.

ICON ile bir mutabakat anlaşması imzalayan SK’nın bir yan kuruluşu olan SK Planet, 35 milyona yakın kullanıcıya sahip ülkedeki en çok kullanılan mil hesabı sistemini işletmektedir.

Önümüzdeki aylada SK Planet’in mobil servislerinin yanı sıra mil hesabı sistemi OK Cashbag’i destekleyen blok zinciri teknolojisini kullanmak için ICON ekibi ile işbirliği yapması bekleniyor.

Devasa Bir Ortaklık Olacak

Temmuz ayında Güney Kore’deki ana medya kuruluşu olan Hani, SK’nın mil hesabı sistemi olan OK Cashbag’in mil ödemeleri ve çeşitli iş modelleri ile başa çıkmak için blok zinciri tabanlı bir sistem geliştirme sürecini başlattığını bildirmişti.

SK Planet, blok zinciri projesinin teknik incelikleri hakkında herhangi bir ek bilgi sağlamazken aynı zamanda blok zinciri altyapı teknolojisini mevcut altyapısına entegre etme sürecini hızlandırmak için birlikte çalıştığı herhangi bir ortak hakkında da bilgi vermedi.

SK Planet yetkilisi olan JM Park, şirketler grubunun küçük ve ortak büyüklükteki işletmeler ile blok zincirini Asya’da ticarileştirmek için işbirliği yapacağını da söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

” Blokchain, orta ve uzun vadede mevcut sektördeki pazar dönüşümünü teşvik edecek temel teknolojilerden biri gibi görünüyor. SK Planet, çeşitli alanlarda sinerji elde etmek için ICON ile çalışacak ve böylece müşterilerimize farklı avantajlar sunabileceğiz. “

Holdingler Artık Kripto ve Blockchaine Yöneliyor

Güney Kore’de LG, Samsung, SK ve daha birçok milyarder holding, blok zincirini endüstrisine olan ilgiyi artırmaya devam ediyor. Bu da muhtemelen teknolojinin yapay zeka (AI) ve big data ile birlikte Güney Kore hükümetinin dördüncü sanayi devriminin üç sütunundan biri olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment