Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kripto Para Lobisinden Senatör Warren’a Karşılık Geldi

Blockchain Association, ABD’li senatör Elizabeth Warren’ın gündeme getirdiği sorulara karşılık verdi.

Senatör Warren, geçen ay Blockchain Association’a bir mektup göndererek, eski devlet yetkililerinin kripto paralar için yapılan lobi çalışmalarına dahil edilmesini eleştirmişti.

Warren, Blockchain Association’da ne kadar devlet memurunun ve Kongre üyesinin çalıştığını, bunların sorumluluklarının neler olduğunu öğrenmek için talepte bulundu.

Blockchain Association CEO’su Kristin Smith, “Blockchain Association’da şu anda sorunuzda bahsettiğiniz kriterlere sahip biri çalışmıyor olsa da üyelerimiz arasında birçok eski ordu, ulusal güvenlik ve istihbarat çalışanının, kolluk kuvveti uzmanının bulunuyor olmasından ötürü gurur duyuyoruz.” dedi.

Smith, “Bu kişiler devlette çalışmayı bıraktıktan sonra birçok farklı profesyonel fırsatı değerlendirebilirdi. Ancak özgürlüğe, yaratıcılığa, bireyin egemenliğine ve izin gerektirmeyen inovasyona değer verdikleri için, gelişmekte olan dijital varlık endüstrisinde çalışmaya yöneldiler.” diye ekledi.

Warren, kripto para madencilerinin, validatörlerinin, cüzdan ve diğer hizmet sağlayıcılarının üstündeki yasal denetimleri artıracak yasa tasarısını geçen yıl yeniden gündeme getirdi. Smith, bu kişilerin de Banka Gizlilik Kanunu kapsamına alınmasının olumsuz sonuçlar doğuracağını savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!