Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Meclis Üyesi, SEC’nin Kripto Para Politikasını Sert Eleştirdi

ABD’li meclis üyesi Warren Davidson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para sektörüne yönelik hamlelerini yetersiz buluyor.

Cumhuriyetçi Parti üyesi Warren Davidson, “Bazı insanlar pump-dump yapmalarına rağmen herhangi bir ceza almıyorlar çünkü SEC direksiyonun başında uyuyakalmış durumda.” dedi.

Meclisteki dijital varlıklar, finansal teknoloji ve katılım alt komitesinin başkan yardımcısı olan Davidson’a göre SEC, kripto para borsası FTX çökmeden önce de kripto para sektörüne yönelik doğru kararlar almıyordu.

Davidson, “kimsenin SEC’nin şimdiye dek yaptığı şeylerden hoşnut olmadığını” vurguladı.

SEC, Ethereum tabanlı bir proje olan ethereummax’in (EMAX) reklamını yapan Kim Kardashian’a, bunun bir reklam olduğu bilgisini kamuyla paylaşmadığı için 1,26 milyon dolar para cezası kesmişti.

Bu olayı örnek gösteren Davidson, Kardashian’a para cezası verilmiş olmasına rağmen, ethereummax ile hala işlem yapılabildiğine dikkat çekti ve “Sonuçlar ortada. (SEC), elindeki işin sonunu getirmiyor.” dedi.

Bunun dışında, spot kripto para piyasalarının SEC’nin mi yoksa Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu’nun (CFTC) mu düzenleyeceğinin hala belirsiz olduğunu söyleyen Davidson, Kongre’nin bu konuda bir politika hazırlaması gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!