Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Müşterili Bitcoin Madencisine 125 Milyon Dolar Yatırım

Bitcoin (BTC) blockchaini için altyapı geliştiren Blockstream, madencilik sektöründeki faaliyetlerini genişletebilmek için 125 milyon dolar yatırım aldı.

Blockstream tarafından yapılan açıklamaya göre Kingsway Capital ile Fulgur Ventures, şirkete dönüştürülebilir tahvil ve teminatlı borç cinsinden 125 milyon dolar yatırım yaptı.

Madencilik sektöründeki kurumsal müşterilere hosting hizmeti veren Blockstream, yeni maden tesisleri kurabilmek için Ağustos 2021 tarihinde de 210 milyon dolar yatırım almıştı.

Blockstream yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre 125 milyon dolarlık yeni fon, kurumsal müşterilerin gösterdiği “yoğun talebi” karşılayabilmek ve madencilik tesislerini genişletebilmek için kullanılacak.

Blockstream ayrıca yenilenebilir enerjiye dayalı madencilik ürünleriyle ilgili çalışmalar yapmaya ve kendi bitcoin miner’ını geliştirmeye devam edecek.

Blockstream CFO’su Erik Svenson’a göre şirketin gelecekteki odağı, “kurumsal bitcoin madencilerinin aldığı risk seviyesini azaltmak” olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!