Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Önde Gelen Varlık Yöneticisinden Bitcoin Başvurusu: Bir Kez Daha!

 ABD’li önde gelen varlık yöneticisi WisdomTree, yeni bir spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulundu.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock başvurusunun ardından şimdi de ABD’nin en büyük ETF ihraççılarından WisdomTree, Cboe BZX borsasında listelenmek üzere spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. Söz konusu ETF başvurusu onay alırsa borsa üzerinde BTCW adıyla işlem görecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 20 Haziran günü yapılan başvuru, son günlerde kurumsal yatırımcıların başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına karşı artan ilgisini gözler önüne seriyor. Kayıtlara göre WisdomTree’nin yönetimi altında yaklaşık 90 milyar dolar varlık yer alıyor.

WisdomTree 2021 yılında benzer bir ETF başvurusunda bulunmuştu. Cboe BXZ daha sonra 2022 yılının Ocak ayında WisdomTree tarafından sunulan ETF’i desteklemek için bir kural değişikliği önerisinde bulundu. SEC, yetersiz gözetim anlaşmaları ve piyasa manipülasyonuna karşı yükümlülükler nedeniyle Ekim 2022’de bu kural değişikliğini reddetti.

WisdomTree’nin spot Bitcoin ETF’ini listelemek istediği Cboe BZX Exchange, hisse senetleri ve borsa yatırım fonları dahil olmak üzere çeşitli finansal ürünler üzerinde işlem yapma olanağı sunarken ABD genelinde ETF listelemeleri için de sıklıkla tercih ediliyor.

CoinGecko verilerine göre 16 Haziran tarihinde BlackRock’un Bitcoin ETF başvurusuyla başlayan yükseliş, Bitcoin’i son 1 hafta içerisinde %12 yukarı taşıdı. Bu süreçte 25.900 dolar bandından 28.900 dolara kadar yükselen Bitcoin, yazım esnasında 28.850 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!