Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blackrock Ardından Dev Rakibi de Bitcoin Başvurusu Mu Yapacak? Söylentiler Artıyor!

Ortaya atılan yeni iddialara göre yatırım devi Fidelity Investments, BlackRock’a rakip olarak spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Son günlerde kripto para topluluğu arasında dönen iddialar bir başka Wall Street aktörü Fidelity‘nin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunacağı yönünde oldu. Dev rakibi BlackRock’ın yakın zaman önce yaptığı başvurusunun ardından harekete geçtiği iddia edilen Fidelity’nin, ETF yarışını farklı bir boyuta taşıyacağı düşünülüyor.

İddiaları ateşleyen isim EL Salvator başkanı Najib Bukele‘nin Bitcoin danışmanı Max Keiser oldu. Keiser sosyal medya üzerinden Bitcoin Magazine’in Fidelity spot Bitcoin ETF’ine dair bir gönderiyi alıntılayarak “FOMO” mesajı vermesi dikkat çekti.

Gönderisinin detaylarında, Bitcoin dışındaki her tür kripto paranın sıfırlanacağını vurgulayan Keiser, “kazanan her şeyi alır” yorumuyla devler arenasında başlayan yarışı işaret etti:

Kazanan her şeyi alır “kripto” arenasında Bitcoin kazanan olarak ortaya çıktıkça FOMO artar. Bitcoin dışındaki her şeyin fiyatı, Bitcoin’e karşı fiilen sıfır olacak. 12 yıldır söylediğimiz gibi.

Öte yandan Ripple Avukatı John E Deaton, BlackRock’un yönetimi altında 11 trilyon dolar, Fidelity’nin ise 4,5 trilyon dolar varlık bulundurduğuna işaret etti ve şu ifadelere yer verdi:

Bu varlığın yüzde kaçı Bitcoin’e yarayacak?

Sosyal medya kullanıcıları, toplamda 15,5 trilyon dolarlık varlığın %1’lik kısmının dahi Bitcoin’e aktarılması ve yeni kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına dahil olması durumunda fiyatta büyük yükselişler görülebileceğini düşünüyor.

BlackRock’un spot ETF başvurularından %99 oranında olumlu sonuç aldığı göz önünde bulundurulduğunda Fidelty gibi sektör için önemli bir ismin de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) karşısına spot Bitcoin ETF talebiyle çıkma ihtimali yatırımcılar için olumlu bir anlam taşıyor.

Bu noktada, şimdiye kadar bütün spot Bitcoin ETF’lerini reddetmiş SEC’ye böylesine büyük kurumlar karşısında çok fazla bir şans tanınmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!