Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin’de Ağı Tehdit Eden Büyük Güvenlik Açığı Keşfedildi!

Blockchain denetim platformu CertiK, Sui (SUI) ağında önemli bir güvenlik açığı keşfettiği için Sui Vakfı’ndan 500 bin dolar ödül kazandı.

CertiK 19 Haziran tarihinde web sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, katman-1 (L1) blockchain ağı Sui üzerinde bulunan ve ağın sürekli bir döngüye girerek iş göremez hale gelmesine sebep olabilecek bir güvenlik açığını bulduğunu aktardı. Platform, mainnet lansmanına kısa bir süre kala bulduğu açığı Sui’ye bildirerek 500 bin dolar ödül kazandı.

Açıklamalara göre güvenlik açığı “HamsterWheel” isimli bir saldırı türüne zemin hazırlıyordu. HamsterWheel saldırısı geleneksel saldırılar gibi ağı duraklatmak yerine node’ları (düğüm) yeni işlemleri onaylamasına izin vermeden kesintisiz çalıştırarak ağı bir döngüye sokuyor.

Sui Vakfı, açığın tanımlanmasının ardından gelecekte benzer bir sorunla karşılaşmamak adına iki önemli güvenlik önlemi aldığını belirtti. CertiK ise yakın zamanda ayrıntılı bir teknik rapor sunacağını taahhüt etti.

CertiK Baş Güvenlik Sorumlusu Kang Li, konu hakkında şu açıklamada bulundu:

HamsterWheel saldırısının keşfi, blockchain ağlarına yönelik tehditlerin gelişen sofistika doğasına işaret ediyor.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %32,7 değer kaybeden SUI, son 24 saat içerisinde %0,9 değer kazanarak yazım itibariyle 0,768 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!