Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Borsadan Avrupa Planı: Bu Ülkeyi Merkez Seçti!

Winklevoss kardeşlerin kurucusu olduğu ABD’li popüler kripto para borsası Gemini, Avrupa faaliyetleri için merkez noktası olarak İrlanda’yı seçtiğini açıkladı.

Yerel bir ajansın 25 Mayıs tarihli haberine göre Cameron ve Tyler Winklevoss, Gemini’nin Avrupa faaliyetleri için merkez noktası olarak İrlanda’nın başkenti Dublin’i seçti. İkizler, MiCA’nın yürürlüğe girmesinden önce merkezin faaliyete geçeceğini belirtti.

İrlanda başbakanı Leo Varadkar ile yaptıkları görüşmede Winklevoss kardeşler, İrlanda’yı güçlü regülatif sistemi, geniş yetenekli çalışan kaynakları ve yerleşik teknoloji topluluğu nedeniyle tercih ettiğini bildirdi.

Varadkar 25 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Gemini’nin İrlanda Merkez Bankası tarafından tescillenen ilk sanal varlık hizmet sağlayıcısı olduğunun altını çizdi. Şirket, geçtiğimiz yılın temmuz ayında İrlanda Merkez Bankası (CBI) tarafından lisans almıştı.

Cameron Winklevoss konu hakkında verdiği demeçte, AB’nin tamamını potansiyel bir giriş noktası konusunda değerlendirdiklerini ve İrlanda’nın ekosistem, imkan ve düzenleme açısından en uygun ülke olduğuna karar verdiklerini ifade etti.

Öte yandan yakın zamanda İngiltere finansal otoritesi (FCA) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) ile bir araya gelen Winklevoss akrdeşler, Londra’da kripto para borsası için ikinci bir merkez kurmayı düşündüklerini de söylediler.

Konu ile ilgili The Telegraph’a demeç veren Winklevoss kardeşler, mevcut durumda ABD’de birçok engel olduğunu ve orada gelişime devam etmenin oldukça zor olduğunu dile getirdi. ABD içinde yatırımlarına ve faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Winklevoss kardeşler, büyüme için farklı bir yerin tercih edilmesinin normal olduğunu ifade etti. Ayrıca ikizler, ABD’de kripto para sektörüne karşı düşmanca bir tutum sezmeleri halinde operasyonlarını tamamen taşımalarının da doğal bir hak olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!