Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche’ın 136 Milyon Dolarlık Kilitli Token Açılışına Kısa Süre Kaldı: Fiyat Ne Durumda?

Avalanche ağının yerel token’ı AVAX, 136 milyon dolarlık token açılımına 36 saatten az bir süre kala son 24 saatte %2’ye yakın değer kazandı.

Token Unlocks verilerine göre 27 Mayıs tarihinde Avalanche ağında 136 milyon dolar değerinde 9,3 milyon kilitli AVAX serbest kalacak. Toplam arzın %1,2’sinin serbest kalacağı belirtilirken açılacak tokenların Avalanche ekosistemindeki önemli oyunculara dağıtılacağı bildirildi.

Avalanche İletişim Başkanı Patrick Sutton serbest kalan tokenların Avalanche Vakfı’na, Ava Labs’e, stratejik ortaklara ve airdrop’a gideceğini belirtti. Serbest kalan tokenların hemen kullanıma sunulmadığını ifade eden Sutton, yine de tokenların aktörlerin kullanımına ait olduğunu ve nerede, ne zaman kullanılacağına onların karar vereceğini dile getirdi.

AVAX ne durumda?

Öte yandan token kilit açılımlarının genelde düşüşlere sebep olduğu bilinse de AVAX kilit açılımına 36 saatten az bir süre kalmasına rağmen istikrarını sürdürmeye devam etti.

Token altyapı şirketi Hedgey Finance CEO’su Lindsey Winder, token açılımlarının genel olarak insanları çıldırttığını ancak Avalanche açılımının planlı yapıldığını ve sektördeki en sofistike aktörlerin buna uyum sağladığını belirtti.

Yapılan bu açıklamalara ve AVAX’ın bugün değer kaybetmediği göz önüne alındığında kilit açılışının büyük bir volatilite getirmesi beklenmiyor.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %20,6 değer kaybeden AVAX, son 24 saat içerisinde %1,7 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 14,28 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!