Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Sunucunun Nasdaq Paylaşımı Bitcoin İçin Gizli Bir Boğa Sinyali Mi?

ABD’li popüler sunucu Jim Cramer’in Nasdaq hakkında yaptığı son paylaşım, Bitcoin (BTC) yatırımcılarını olası bir boğa koşusu için heyecanlandırdı.

Jim Cramer yakın tarihli bir sosyal medya gönderisi ile dikkat çekti. Daha önce birçok kez yanlış tahminleriyle gündeme gelen Cramer, bu sefer de Nasdaq’ın yükseleceğini ima eden ifadelerde bulundu. Paylaşımın ardından Elon Musk dahil birçok sosyal medya kullanıcısı alaycı yorumlarda bulundu.

Cramer gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

Nasdaq’ı short (kısa) pozisyon alın ve ardından beni cenazenize davet edin.

Cramer’in bu tahmini doğru çıkacak mı kestirmek güç ancak popüler sunucu bu sefer haklı çıkacak olursa söz konusu Nasdaq yükselişi, Bitcoin içinde ciddi bir anlam taşıyabilir. Analistlere göre Bitcoin ve Nasdaq arasındaki korelasyon, Cramer’in gönderisini yorumlarken göz önünde bulundurulması gereken önemli  bağlamlardan biri olarak görülüyor.

On-chain analiz platformu Intotheblock tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin-Nasdaq korelasyonu mart ayının başından bu yana artış gösterdi. Son olarak 8 Mart tarihinde -0.23 ile son 4 ayın en düşük seviyesini gören korelasyon, haberin kaleme alındığı esnada kayda değer bir artışla 0.6 seviyesinde konumlanıyor.

Bitcoin ve Nasdaq arasındaki korelasyon, geçmiş dönemlere bakıldığında her iki enstrüman için de yakın hareketlerin göstergesi oldu ve çoğu zaman birbirlerini yükseliş ya da düşüş yönünde tetikledi. Özellikle yakın tarihte ABD bankalarının kapanmasından sonra gerçekleştirilen para basma faaliyetleri ve FED’in söz konusu iflaslar yüzünden faiz artırımına gitmeyeceği düşüncesi piyasalar için olumlu havanın devam etmesine yardımcı oluyor.

Analistlere göre eğer rüzgarın yönü değişmez ve piyasa için yıkıcı bir olay yaşanmazsa Cramer bu tahmininde en azından kısa vadeli haklı çıkabilecek gibi görünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %6,9 yükseliş performansı sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 26.598 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!