Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Merkeziyetsiz Borsadan ABD’ye Ticaret Engeli

Solana (SOL) tabanlı en yüksek hacimli merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Orca, ABD’li kullanıcıların web sitesi üzerinden ticaret yapmasını engelleyeceğini duyurdu.

Solana blockchain’i üzerinde faaliyet gösteren Orca 16 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, ABD‘yi 31 Mart tarihinden itibaren web sitesi aracılığıyla ticaret yapması engellenen ülke ve bölgeler listesine ekleyeceğini duyurdu.

Web sitesi üzerinde yer alan duyuru şu şekildedir:

Orca, 31 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ABD’yi orca.so’da ticaret yapması kısıtlanan bölge ve ülkeler arasına ekleyecek.

Orca, söz konusu politika değişikliğinin ABD’li kullanıcıların web sitesi üzerinden ticaret yapmasını engellese de doğrudan Orca akıllı sözleşmeleri ile etkileşime giren kullanıcıların faaliyetleri üzerinde etkili olmayacağının altını çizdi.

Öte yandan Orca‘nın bir başka DEX olan Jupiter için likidite toplayıcı olarak kullanıldığı bu nedenle kullanıcıların alternatif olarak Jupiter’ı kullanabileceği öne sürüldü.

DefiLlama verilerine göre geçtiğimiz hafta 280 milyon dolar ticaret hacmine sahip olan olan Orca‘nın, ABD’nin son zamanlarda kripto para borsalarına karşı aldığı sıkı politikalar nedeniyle bu yola başvurduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!