Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatörden Bitcoin Madenciliği Yapan Kişiye Ceza

ABD’nin önde gelen finansal regülatörlerinden birisi konumundaki FINRA, eski bir Merrill Lynch temsilcisine kripto para madenciliği yaptığı gerekçesiyle ceza kesti. Bildirilmemiş iş dışı aktivite buna ek olarak Kyung Soo Kim isimli çalışanın işini kaybetmesine de yol açtı. 

Kim 2017 yılının Aralık ayında ‘S Corporation’ isimli bir firmayı kurdu ve firmanın tek hissedarı ile yöneticisi olarak kendisini tescil ettirdi. Kim daha sonra kurumsal bir banka hesabı açıp bunu fonladıktan sonra başka bir şirkete kendi kripto para madencilik işlemlerinin donanımını ve yazılımını kurması için bir miktar para ödedi.

Bunların hiç biri yasa dışı veya sıkıntılı gözükmese de, Kim’in unuttuğu şey patronuna yaptığı işlemler hakkında yazılı rapor vermeyi unutmasıydı. Kim’in kripto para madenciliği hakkında patronuna bilgi vermesini gerektiren sebep ise, kendisinin 2014 yılının Mart ayından 2018 yılının Nisan ayına kadar Genel Menkul Kıymetler Temsilcisi olarak görev almasıydı. FINRA’nın kurallarına göre de Genel Menkul Kıymetler Temsilcisi olarak çalışan hiçbir kişi üye olduğu firmanın kapsamı dışında herhangi bir ek iş vs. yapamaz veya yapması durumunda üye olduğu firmaya bunu bildirmekle yükümlü.

Kim’in bunu bilerek bildirip bildirmediği veya bu kuralı bilip bilmediği ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment