Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatörden Stablecoin İhraççıları İçin Ortak Standart Çağrısı

ABD’deki bankacılık düzenleme kuruluşu OCC’nin başkan vekili Michael Hsu, stablecoin geliştiren şirketler için ortak bir standart hazırlanması gerektiğini düşünüyor.

Office of the Comptroller of the Currency’nin başkan vekilliğini üstlenen Hsu, bugün Washington’da katıldığı etkinlikte stablecoin ihraçlarından bahsetti.

Hsu burada kendi stablecoinini geliştiren şirketler için bir teknik kılavuz niteliğinde olacak ortak bir zeminin oluşturulması için çağrıda bulundu.

OCC’nin başkan vekiline göre internet teknolojisinin henüz yeni gelişmeye başladığı dönemlerde Internet Engineering Task Force ve World Wide Web Consortium tarafından oluşturulmuş standartlar, stablecoinler için nasıl bir standart oluşturulabileceği konusunda da yol gösterici olabilir.

Hsu böyle bir sürece yalnız kripto para ve Web3 şirketlerinden değil, akademiden ve kamudan da temsilcilerin katılması gerektiğini düşünüyor.

Stablecoinlerin şu an için ortak bir standart üstünden değerlendirilemediğini söyleyen Hsu, bu durumu iyileştirmek için diğer devlet kurumlarıyla iş birliği yapmaya açık olduklarını söyledi.

Hsu ayrıca ortak bir standardın oluşturulması halinde stablecoinlerin daha kapsayıcı hale gelebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!