Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of New York (BNY) Mellon, Blockchain Association Signapore (BAS) ile Ortaklık Kurdu

46.7 trilyon dolarlık varlığı denetleyen dünyanın en büyük custody bankası Bank of New York (BNY) Mellon, Blockchain Association Signapore (BAS) ile ortaklık kurdu.

BNY Mellon ve BAS arasındaki ortaklığına asıl amacının, blockchain teknolojisini ilerletme, kurumsal dijital varlıkları yönlendirme ve merkeziyetsiz finans (DeFi) benimsenmesi olduğu belirtildi.

27 Nisan tarihinde paylaşılan basın bültenine göre, BNY Mellon ve BAS, Singapur’daki dijital ekonominin gelişmesi için teşviklerde bulunacak.

BNY Mellon Asya-Pasifik bölgesindeki inovasyon Başkanı Johnny Wijaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Singapur’un dijital finans ekosisteminin gelişmesinde katkıda bulunabileceğimiz için Blockchain Association Singapore’a ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz.

dedi.

Bu anlaşmayla birlikte bölgedeki blockchain teknolojisini kullanımının ve merkeziyetsiz finansın benimsenmesinin artacağı düşünülüyor.

Piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin olan USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, USDC rezervlerini muhafaza etmek için Bank of New York Mellon ile anlaşmıştı. Ayrıca bu ayın başında BNY Mellon, kripto para birimi ürünlerini izlemeye ve analiz etmeye yardımcı olmak için blockchain veri platformu Chainalysis ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!