Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, USD Coin (USDC) Rezervlerini Muhafaza Etmek İçin BNY Mellon ile Anlaştı

Piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin olan USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, USDC rezervlerini muhafaza etmek için dünyanın en büyük custody bankası Bank of New York (BNY) Mellon ile anlaştı.

Circle, 31 Mart tarihinde yayınladığı basın açıklamasında USDC rezervlerini muhafaza etmek için dünya çapında gözetimi altında 46.7 trilyon doların üzerinde varlığa sahip bulunan BNY Mellon ile anlaştığını duyurdu.

BNY Mellon, USDC rezervlerinin “birincil sorumlusu” olacağı yeni ortaklıkla birlikte ayrıca yaklaşık 52 milyar dolar piyasa değeri ile stablecoin’ler arasında Tether’in (USDT) ardından ikinci sırada yer alan USDC‘nin ödeme amaçlı kullanılma olasılığını da araştıracak.

BNY Mellon’un Dijital Başkanı Roman Regelman konuyla ilgili;

Sektörümüzün evriminde, varlıkların dijitalleştirilmesinin çok çeşitli piyasa katılımcılarına yeni ve heyecan verici fırsatlar sunduğu bir noktadayız. USDC rezervlerinin koruyucusu olarak yeni rolümüz, güven ve yeniliğin kesişimine dayalı olarak daha geniş bir pazarı desteklemekte ve müşterilere değer katmaktadır.

açıklamalarında bulundu.

Dijital varlık ekonomisinde güven, istikrar ve dayanıklılık oluşturmanın şirketin temel misyonu olduğunu vurgulayan Circle’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire;

USDC’de üstel bir büyüme görmeye devam ederken BNY Mellon ile çalışma fırsatı yakalamamız, geleneksel finansal hizmetler ile gelişmekte olan dijital varlık piyasaları arasında güvenden ödün vermeden köprüler kurmamıza bir yol sağlayacak. Birlikte geleceğin finansal ekosistemini yenilemek ve inşa etmek için ilgili uzmanlık alanlarımızdan yararlanacağız.

ifadelerine yer verdi.

Stablecoin’ler, 2021 yılında kripto para piyasasında yaşanan artışla birlikte ciddi oranda büyüme göstermişti. USDC‘nin piyasa değeri yıl içerisinde %1000 büyüme gösterirken lider rakibi Tether ise yalnızca %366 artış yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!