Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Açılan Tazminat Davası, ABD’de Bir Mahkeme Tarafından Reddedildi

Bir grup yatırımcının Binance’den aldığı token’ların aniden çok fazla zarar ettiğini belirterek açtığı dava, ABD’de bir mahkeme tarafından reddedildi.

Bazı yatırımcılar, Binance’in bir komisyoncu olarak ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlı olmayan kripto para birimlerini sattığı iddia ederek tazminat davası açmıştı. Bunun üzerinde federal mahkeme davayı reddetti.

Yatırımcılar;  EOS, BNT, SNT, QSP, KNC, TRX, FUN, ICX, OMG ve LEND token’larına Binance üzerinden yatırım yapmışlardı. Bir grup yatırımcının, aldıklarından kısa bir süre içerisinde token’ların aşırı düştüğünü belirterek Binance’e dava açtıkları belirtiliyor. Ayrıca zararlarının karşılanmasını talep eden grup, tazminat davası açmıştı.

Yargıç Andrew L. Carter’ın 31 Martta verdiği kararda, yatırımcıların token’ları alalı bir yıldan fazla olduğu için çok geç kaldıklarını belirtti. Token’ların çoğunun 2018 yılında alındığı ve davanın 2020 yılının nisan ayında açıldığı biliniyor.

Davacı taraf, Binance’in token satın almada karşılarına gelebilecek riskleri belirtmediğini öne sürdü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!