Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatör Binance’in FTX Sürecinde “Art Niyetli” Olduğunu Düşünüyor

ABD’li Senatör Ted Cruz, Binance ile FTX arasında yaşanan başarısız satın alma anlaşmasında Binance’in iyi niyetinden şüphe duyduğunu belirtti.

The Block’a konuşan Senatör Ted Cruz, Binance’in FTX’i satın almak için yaptığı teklifin art niyetli olduğunu ve bu durumun endişe verici olduğunu öne sürdü. Teklifin ve sürecin azami ölçüde dikkatle incelenmesi gerektiğini ifade etti.

İflas eden FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın Senato Yargı Komitesi önünde hesap vermesinin oldukça anlamlı olacağını belirten Cruz, FTX iflasında Binance’in de rolünün incelendiğinin altını çizdi. Senatör ilk raporların finansal açıdan muazzam kötülükte bir yönetim ve potansiyel olarak dolandırıcılığa işaret ettiğini ayrıca yatırımcıların milyarlarca dolar zararla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Senatör, suç duyurusunda bulunmak için çok erken olduğunu yine de yaşananlarda kasıtlı bir durum varsa bu durumun sonuçlarının ve sorumluluklarının olacağını bildirdi.

Teksas’taki Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin enerji şirketleri için faydalı bir aktör olduğu söylemlerini yineleyen Cruz, madenciliğin elektrik ihtiyacı ile uyumlu olarak artırıp azaltılabilmesinin oldukça önemli olduğunu tekrar belirtti.

Senatör, düzenlemeler konusunda ise ılımlı bir yaklaşım sergiledi. Düzenleyicilerin gereğinden fazla katı bir tutum takınmasının trilyonlarca dolarlık bir sektörü yok edebilecek bir risk taşıdığını söyledi.

FTX’te yaşanan olayların regülasyon çalışmalarındaki potansiyel etkilerini ele alan eski Demokrat Başkan Adayı Andrew Yang da Senatör Cruz’a benzer bir açıklama ile FTX’te yaşananların regülasyon iştahını kabarttığını ancak ABD’yi inovasyonun yuvası olarak tutmaya devam edebilmek için regülasyonların dikkatli hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Ted Cruz geçmişte kripto para karşıtı politikalarıyla tanınan Senatör Elizabeth Warren hakkında oldukça ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!