Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Bulunan Bu Token’da Pump-Dump: Önce 70x Yaptı Sonra Yüzde 92 Düştü

Yalnızca kripto para borsaları Binance ve Bitget’te yer alan bir token’da pump-dump yaşandı. Token, önce %6.800 yükseliş ardından %92’ye yakın düşüş yaşadı.

Bulut hizmeti sunan SONM’un yerel token’ı SNM, TSİ Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan yükseliş ile birlikte yaklaşık 70 katına ulaştı. Yükselişin arkasında önemli bir gelişmenin bulunmaması kripto paranın sert düşüş yaşamasına sebep oldu.

Hareketinden önce yaklaşık 0,20 dolarlarda seyreden SNM, gün içerisinde aniden 13,86 dolara kadar yükseliş yaşadı. Yaşadığı kısa süreli yükselişin ardından sert bir şekilde düşüşe geçen token, yazım esnasında 1,2 dolardan işlem görüyor.

Kripto para biriminin sahibi olan şirketin sitesinde aylardır herhangi bir paylaşım ya da hareketlilik yaşanmıyor. Yakın zamanda herhangi bir gelişme veya ortaklık açıklanmamasına rağmen kripto para biriminin yükselmesi, birçok spekülasyona yol açtı.

Birçok yatırımcı bu hareketin pump-dump hareketi olduğunu düşünürken bunun FTX’den zarar eden bir şirket tarafından yapıldığı iddia edildi. Binance’in bu tarz tokenları neden delist etmediğini merak eden çok fazla yatırımcı bulunurken bu operasyonun “kara para aklama” için yapılmış olabileceği de öne sürüldü.

2017’de piyasaya sürülmüş olan kripto para biriminin web sitesi ve medium hesabı bile uzun zamandır hareketsiz bir şekilde duruyordu. Kripto para borsaları arasında da Bitget haricinde yalnızca Binance’de yer alan bu token’ın yakın zamanda delist edilmesi bekleniyor.

44,4 milyon arzı bulunan SNM, CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %85,2 düşüş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!