Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Kashkari Kripto Paraları Yerden Yere Vurdu: Tamamen saçmalık

ABD Merkez Bankası (FED) Minneapolis şube Başkanı Neel Kashkari, kripto para sektörünün tamamının işe yaramaz bir dolandırıcılık olduğunu öne sürdü.

Neel Kashkari 18 Kasım tarihinde Wall Street Journal’ın (WSJ) FTX iflası ile ilgili bir haberini alıntılayarak yaptığı paylaşımda, tüm kripto para para sektörünün dolandırıcılık aracı olduğunu iddia etti. Kashkari, kripto paraların ödeme açısından avantajlı veya pratik olmadığını ve enflasyona karşı koruma sağlamadığını söyledi.

Yatırımcıların FTX tarafından nasıl kandırıldığına dair bir makaleyi alıntılayarak görüşlerini belirten Kashkari, kripto paraların sınırlı rezerv veya vergi makamı gibi kurumsal organlara sahip olmadığını yalnızca bir spekülasyon aracı olduğunu savundu.

Ayrıca ABD Merkez Bankası’nın denetimden sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, kongreyi gelecekteki finansal istikrar risklerini önlemek için kripto para sektörüne güçlü sınırlamalar getiren bir yasayı geçirmeleri konusunda uyardı.

Öte yandan kripto para destekçisi senatörlerin kripto para karşıtlarına karşı “Cebimizdeki her kuruşu kontrol etmeye çalışan sosyalistler.” söylemlerini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!