Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatör Venezüella’nın Petro Satışına Karşı Hazineye Baskı Yapıyor

Florida’nın senatörü Bill Nelson, Venezüella’nın son dönemde çıkardığı ‘petro’ token’ine karşı çıkanların arasına katıldı.

Hazine Sekreteri Steven Mnuchin‘e Pazartesi günü gönderdiği mektupta Nelson, son dönemdeki raporlar konusunda endişe duyduğunu, Venezüella ve Rusya’nın son dönemdeki ekonomik yaptırımlar sebebiyle kripto paraları kullanmayı planladığını söyledi.

Özellikle Venezüella’nın cumhurbaşkanını hedef alan Nelson, Nicolás Maduro’nun, insan hakları ihlalleri, siyasi baskılarla birlikte muhaliflerin cezalandırılması ve ekonominin baltalanması gibi konulardan sorumlu olduğunu kaydetti.

Nelson şöyle devam etti:

“Maduro’nun rejimi suçlu bir rejimdir ve bu rejimi besleyen paranın hedeflenmesi kritik bir durumdur. -Özellikle de durumu finanse etme konusunda Maduro gittikçe çaresiz görünmektedir. Kripto paralar, Maduro ve diğer kötü aktörlere, bankaların ve diğer aracıların finansal faaliyetlerini potansiyel olarak gizleme araçları sunar.”

Senatör, mektubunu Mnuchin için birkaç soruyla tamamladı. Hazine Departmanı’nın, Maduro’nun petro aracılığıyla fon yaratmasını önlemek için neler yapacağını, takip edilemeyen borsalarda durumun ne olacağını ve departmanın yaptırımlara karşı çıkacaklara karşı bir otoriteye ihtiyacı olup olmadığını sordu.

Mektupla birlikte Nelson, senatör Bob Menendez ve Marco Rubio ile birleşerek, Mnuchin’in petro kullanımını sınırlandırmasını istedi. Ocak ayı sonlarında, iki kişi benzer bir mektup yazarak, Venezüella’nın yaptırımları atlatma girişimlerini nasıl önleyeceğini sormuştu.

Venezüella tartışmalı Petro’yu, Şubat sonunda ön satışa sundu. Petrol destekli token, devlet başkanının izniyle ülkede yasal olarak kabul edilmesine rağmen, petro kullanarak Venezüella Bolivarı alınamıyor. Devlet başkanı Maduro,  ön satışların 5 milyar dolara yükseldiğini iddia etse de, bunu destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment